Si ta shijoj namazin

Si ta shijoj namazin

 

Si ta shijoj namazin tim,Pyetje kjo qe gjithe falesve te namazit iu intereson ta dineqe te kenaqen me namazin e tyre kur ate e falin,

dhe te ben qe te ndjejsh nje kenaqesine embel gjate momenteve kur ti fale namazin tend Krijuesit te mbare gjithesise,Allahut xh,sh.

                                                                         Si ta shijoj namazin

Falenderimet i Takojne vetem Allahut,e selamet pejgamberit tone Muhamedit a.s.Familjes se tij dhe gjithe sahabeve.

Si ta shijoj namazin tim,Pyetje kjo qe gjithe falesve te namazit iu intereson ta dine qe te kenaqen me namazin e tyre kur ate e falin,dhe te ben qe te ndjejsh nje kenaqesi te embel gjate momenteve kur ti fale namazin tend Krijuesit te mbare gjithesise,Allahut xh,sh.

Namazi ka shijet e veta dhe sa here qe njeriu e shijon nje shije,kerkon qe te provoje edhe tjetren,dhe cdo here njera shije dallon nga ajo epara ne embelsi.Dhe te gjithe qe I kane mesuar keto perjetime dhe shije te namazit vallahi namazi tyre dhe vet jeta e tyre ka ndryshuar,Prandaj ne keto tema se bashku do ti mesojme fshehtesite e perjetimit te namazit.

Edhe pse shume njerez sot mendojne dhe thuanse sot eshte vehstire qe te gjejshe ndonje I cili do te flte namazin,sikur qe jane falur ata para neve gjeneratat epara,apo dikush mendon se namazin ashtu si duhet efalin ato qe kane mjekra apo vetem te mbuluarat,por Vallahi nuk eshte ashtu,sepse cdo musliman dhe muslimane mund ta fale namazin dh eta shijoje nese I meson fshehtesite e kenaqesise gjate faljes te namazit.

Une e di vallahi se co nje nga mulimanet qe e falin namazin duan qe ti ken keto moment me te mira dhe me te bukura te jetes,te ndjeje perulesine gjate nemazit te vet,kjo besoj se eshte deshire e cdo muslimani,kurse qellimi I im ne keto tem ate faljes dhe shijes te namazit,eshte qe cdo musliman te kete mundeis qe te shijoje namazin e vet,dhe te realizoje deshiren e vet q eta ndjeje veten e vet ne namaz.

Allahu thote ne Kuranin Famelarte:“Vec se kane shpetuar besimtaret.Ata te cilet nemazin etyre jane te perulur“.Kur ti mesojme rregullat se si te kenaqemi ne namaz,besoni se edhe namazi juaj do te nryshoj,ne mete miren.Me temat e ndryshme qe do ti shqyrtojme,do te mesojme se si ti ndjejme ,ndjenja te vecanta gjate faljes te namazit tone.

Gjate namazit shumica mendojne se zemra duhet te jete ne namaz,po,p or ka edhe shume fshehtesi te tjera,te cilat do ti shqyrtojme ,dhe do ti mesojme gjate mesimit tone se si ta shioje namazin.

A e dini se cdo namaz ka shijen e vet,namazi sabahut ka shijen e vet,namazi I akshamit,por edhe namazi I nates e keshtu me radhe.

Do te mundohem qe cdo pjese te namazit tia japim hakun e vet,ashtu qe sinqerisht edhe ta perjetojme ate,

Gjeja e pare qe duhet ta posedoje cdo njeri ne namaz eshte peruljamirepo para se ta arrish peruljen nenamaz,per ate duhet te pregaditesh shume ma heret ,para se te fillosh me faljen enamazit,pra perulja fillon para namazit e ajo eshte….

Te perulesh me marjen e abdesit, pra kur muslimani arrin qe te perulet me abdesin e tij qe e mere per faljen endonje namazit,valahi kjo eshte nje arte shpirterore.E sit a beje kete?si te perulem me abdesin tim?Si tia arije ketij qellimi?

E para kur e mer abdesin duhet cdo nje ta dije se pse e mere abdesin,e abdesi meret me nje qellim te vetem e ai qelim eshte se ti do te shoqerohesh me allahun e Madheruar, keni provuar kete me heret,proveje kur te marish abdes,se ti je duke mare abdest per cka per tu takuar me Allahun tendVallahi kur te meret abdesi me kete nijet,qellim do te ndryshoje shume namazi I yt.dhe keto nuk jane imagjinata qe jam duke I shkruar e as fandazi te thjeshta porse jane te verteta qe une personalisht per cdo dite jam duke I perjetuar dhe shume te tjere I perjetojne te shijojsh namazin,shijen e vet se si e ka. Andaj fshehtesia e pare qe tit e kenaqesh me namazin tend eshte para se te falesh,e ajo eshte te marish abdes me qellim se do te dalish para allahut e mos mer abdes si me pare,pse mer abdes ta fali ate namazin se obligim e kam ,

Por po mare abdest se vallahi do te takohem me Zotin tim do ti flase Atij dhe Ai do te me flase Mua,ne kete menyre namazi I yt behet me komplet dhe me I bukur.

E di kur e lexoni kete mendoni se veshtire eshte kjo te arrihet,besoni se nuk eshte veshtire aspak sepse ti je duke u falur atehere pra kur ta marish abdesin mere me nje qellim se do te takohesh me alahun.xh,sh.

Namazi nuk eshte pra vetem levizje dhe lexim I kuranit por se eshte dicka me e madhe se cdo gje e ajo eshte se ti takohesh me Allahun tend krijuesin e cdo gjeje.pra duhet qe te arrish qe te lidhesh me Allahun .

Ata qe e kane dashur Zotin thone”Sate gjore jane banoret e kesaj bote!Kane jetuar aty dhe nuk e kane shjuar me t emiren ne te“ Thane cfare eshte me e mira ne kete bote?thane :“Dashuria e Allahut,shoqerimi me te,dhe permallimi per Të”

Ta falim namazin ashtu si duhet,me qellimqe njeher ta shijojme shijen e tij,dhe me shprese qe diten kur sdo te kete ndihme dhe mbrojtje tjeter pervec asaj te Allahut ten a thote Allahu,”Nuk ka frike e as merzi per ju sot,Hyny te sigurte ne të”(xhenet).Kushdo qe ka deshire ti ndegjje keto fjale nga vet Allahu xh.h.duhet qe sa me shume te shoqerohet me Alahun ne kete bote.

Neve momentalishte jemi ne kete bote andaj te bashkepunojme per dicka me te shtrenjte se cdo gje,qe ekziston e ajo eshte pra shija e namazit,e qe une besoj se Alahu do na e mundesoj nese edhe ne mundohena.

Pra e para fshehtesi e perjetimit te namazit tend eshte marja eabdesit me qellim te takimit me Allahun xh,sh.dhe e dyta fshehtesi eshte qe tit e jesh I perulur ne namazin tend,mireo sit e perulemi,ne namaz si tia arij ketij qellimi,?

Peruja gjate namazit te bene qe ti te ndjejsh shijen e namazit e si arrihet perulja ne pjesen tejter te temes sit a shijoj namazin tim…

Pjesa tjeter de se shpjti ne web faqen www.radio-vellazerimi.at

Shkruajti Kamer Ibishi


Coment

Date: 24/02/2020

By: Keytobtaito

Subject: Efectos Viagra Espana Stevsunty

Viagra Cialis Kaufen Wien [url=https://abuycialisb.com]Cialis[/url] Prix Du Viagra Generique <a href=https://abuycialisb.com>Buy Cialis</a> Acheter Du Cialis Belgique

—————