Cdo gabim ka pendim...

Cdo gabim ka pendim...

Vellau im, dhe motra ime, te gjithe jemi njerez dhe sigurisht se gabojme.

 Jemi njerez dhe kete duhet ta kuptosh se c’do njeri gabon mirpo duhet ta keshe parasysh se njeriu i mire, i moralshem, besimtare dhe besnik ndaj urdherave te Allahut pendohet shume shpejt sepse per besimtarin e forte edhe gabimi me i vogel eshte shume i madh dhe per te kerkon falje dite e nate.

Gabimi eshte shkaku kryesor qe ti deshprohesh vella, motër, eshte shkaku kryesor qe ti te largohesh prej rruges se Allahut dhe te behesh nje njeri i pamoralshem.
Ti duhet qe prej gabimeve te pastrohesh duke kerkuar falje dhe pendim sepse e vetmja rruge e largimit te shejtanit dhe afrimit me shume te Allahu dhe rruges se Tij eshte te kerkuarit falje per gabimet e bera.

- Nuk besoj se mund te ndjehesh njeriu me i lumtur ne bote duke qene prej mekatareve?
- Nuk besoj se ndjehesh i lumtur dhe i gezuar duke ndjere se zemres tende i ndodh dicka e cuditshme?
- Nuk besoj se mund te ndjehesh i gezuar kur ke bere mekate dhe nuk kerkon pastrim prej tyre?

Jo vlla dhe motër c’do gabim i bere falet prandaj kerko falje prej Allahut te Plotefuqishem sepse Ai fale shume, Ai eshte me i Madhi.

Mundohu qe ne kete jete gjithmone ta kenaqish Allahun qe Ai i Madh te jete i kenaqur me ty ne jeten tjeter kur shum njerez do te kene fytyra te zeza para Tij. Ty te mjafton vetem Allahu Ai eshte ndihmes me i mire i shpirtit tend. Vetem Ate lute per pendim te mekateve,vetem para Tij tregoj lotet e tu dhe kure ne jete mos u merzit. Mesohu qe gjithmone te ecish ne nje rruge cila te shpien ne drejtesi, lumturi, paqe dhe siguri.

Kjo per ty eshte me mire se sa te ecish rruges se shejtanit i cili te jep vetem paqartesi rreth jetes,te jep dilema dhe shume dyshime.

Vella dhe motër ndoshta edhe vete e ke pare se prane Allahut ndjehesh me i sigurte me kete jete.

Ndoshta edhe vete e ke verejte se je munduar ta gjeshe nje lumturi ne nje menyre te ndaluar por gjithmone ke hyre ne nje humnere te thelle dhe nuk ka pas mundesi te dalesh prej saj. Ke hyre ne mekate se nuk ke pas mundesi ta hetosh veten tende.

- A ke pare ndonje te mire qe kerkove lumturine me shejtanin?
- A ke pare lumturi me sy qe nuk ndjeheshe i lire dhe cdo dite po shihje mundime ne jeten tende?
- A ishte mire kur vdekjen nuk e kujtoje dhe me u pendu harove?
- A ishte mire qe tu kerku lumturi te kesaj jete ti ndjeheshe i deshpruar, i pikelluar e jo i gezuar?

Prandaj vella dhe motër, pendohu se e sotmja shume shpejt kalon dhe te haron menjeher e ti do te shkosh para Allahut me mekate te teperta.

Mos kalo kete kohe te shtrenjte kot sepse kjo dite ka nje vlere te madhe per nje besimtare i cili kerkon falje te mekateve te tij pa nda.

* Allahu I don shume ata qe ndjehen se kane nevoje prej dikuj e Ai eshte Allahu.
* I don teper ata qe ngrihen te falin namazin duke i lene pas te gjithe punet e kesaj bote.
* I don shume ata qe ndjehen te mbrojtur nga fuqia e Allahut Bujar, qe ndjehen krenar me Allahun ne cdo hap qe e bejne.
* I don shume ata qe e permendin Ate ne vete te heshtur dhe me nje perkushtim, qe e permendin Ate ne shoqeri dhe kure shtrihen te flejne.

Allahu,Zoti yte eshte fales, e pranon pendimin e sinqerte edhe pse ai mekat mund te jete i madh sa kupa e qiellit.

Nese ti pendohesh atehere mos u frikeso por shiko zemren e cila do te tregojë se Allahu te ka meshiruar, shiko lotet e tu qe do te rrjedhin pa ndale dhe do ta veresh se Allahu te ka perqafuar me meshiren e Tij te pakufizuar.

Pendohu se cdo dite kalon shume shpejte.

Mund sot te te vije vdekja dhe te te gjeje ne nje gjendje te padeshiruar dhe atehere mos haro se Allahu nuk pranon pendim ne ate cast. Atehere Allahu nuk te meshiron vella, dhe ty oj motër, nuk te meshiron.

Mos e shkatero veten tende me kete jete se Allahu per ty ka krijuar nje Xhennet, nje vend me te mire se kjo jete. Pendohu dhe kerko meshire nga Allahu se nese vdes te shkosh ne kete vend te shkelqyer.

Kesaj jete nuk vlen ti dhurosh asnje pike loti se kjo jete eshte e frikshme dhe eshte e padrejte me ne.

Mos ia mundeso shejtanit qe prej teje te beje nje njeri te pikelluar, nje njeri qe nuk e kerkon Allahun, nje njeri qe nuk kerkon falje dhe pendim, nje njeri qe nuk i rrjedh lote prej syri.

O vella,oj motër, shume shoke dhe shoqe i ke percjelle te varret, pse nuk mendon se edhe ti ke me vdeke?
Pse nuk mendon se edhe me tej jeta vazhdon?

Pendohu vella dhe ti oj motër se e kaluara jote nuk ka kthim. Pai te vdesesh nuk ka kthim. Frikohu vella dhe oj motër se Allahu e ka denimin e ashper per ata qe nuk i ndegjojne urdherat e Tij.

Mos u be prej atyre qe jane te fundosur ne mekate, mos u be si ndonje gote e cila menjehere thyhet dhe shkaterohet por mundohu te jeshe i forte dhe ta mundish shejtanin me ndihmen e Allahut dhe atehere do te jeshe i lumtur dhe kete ta premtoje.

Tregohu i forte dhe ndjehu i perkrahur se Allahu eshte me ty o vella, oj motër eshte me ty kur ti e kerkon Ate, kur ti e lute dhe kur ndjehesh i pikelluar nga kjo bote.

- Pendohu se pendimi eshte nje meshire nga ana e Allahut.
- Pendohu...Shijo gezimin dhe shijo dashurine e paskajshme.
- Penduesi nga gabimi eshte sikur ai qe nuk ka gabime fare.
- Zoti ia pranon pendimin birit te Ademit derisa te lind dielli nga perendimi.
- Cdo bire i Ademit eshte gabimtare por me i miri prej tyre eshte ai qe pendohet.
- Pendohu dhe permende Allahun ne cdo cast.

Vellau im, dhe motra ime, te gjithe jemi njerez dhe sigurisht se gabojme. Jemi njerez dhe kete duhet ta kuptosh se c’do njeri gabon mirpo duhet ta keshe parasysh se njeriu i mire, i moralshem, besimtare dhe besnik ndaj urdherave te Allahut pendohet shume shpejt sepse per besimtarin e forte edhe gabimi me i vogel eshte shume i madh dhe per te kerkon falje dite e nate.

Gabimi eshte shkaku kryesor qe ti deshprohesh vella, motër, eshte shkaku kryesor qe ti te largohesh prej rruges se Allahut dhe te behesh nje njeri i pamoralshem.
Ti duhet qe prej gabimeve te pastrohesh duke kerkuar falje dhe pendim sepse e vetmja rruge e largimit te shejtanit dhe afrimit me shume te Allahu dhe rruges se Tij eshte te kerkuarit falje per gabimet e bera.

- Nuk besoj se mund te ndjehesh njeriu me i lumtur ne bote duke qene prej mekatareve?
- Nuk besoj se ndjehesh i lumtur dhe i gezuar duke ndjere se zemres tende i ndodh dicka e cuditshme?
- Nuk besoj se mund te ndjehesh i gezuar kur ke bere mekate dhe nuk kerkon pastrim prej tyre?

Jo vlla dhe motër c’do gabim i bere falet prandaj kerko falje prej Allahut te Plotefuqishem sepse Ai fale shume, Ai eshte me i Madhi.

Mundohu qe ne kete jete gjithmone ta kenaqish Allahun qe Ai i Madh te jete i kenaqur me ty ne jeten tjeter kur shum njerez do te kene fytyra te zeza para Tij. Ty te mjafton vetem Allahu Ai eshte ndihmes me i mire i shpirtit tend. Vetem Ate lute per pendim te mekateve,vetem para Tij tregoj lotet e tu dhe kure ne jete mos u merzit. Mesohu qe gjithmone te ecish ne nje rruge cila te shpien ne drejtesi, lumturi, paqe dhe siguri.

Kjo per ty eshte me mire se sa te ecish rruges se shejtanit i cili te jep vetem paqartesi rreth jetes,te jep dilema dhe shume dyshime.

Vella dhe motër ndoshta edhe vete e ke pare se prane Allahut ndjehesh me i sigurte me kete jete.

Ndoshta edhe vete e ke verejte se je munduar ta gjeshe nje lumturi ne nje menyre te ndaluar por gjithmone ke hyre ne nje humnere te thelle dhe nuk ka pas mundesi te dalesh prej saj. Ke hyre ne mekate se nuk ke pas mundesi ta hetosh veten tende.

- A ke pare ndonje te mire qe kerkove lumturine me shejtanin?
- A ke pare lumturi me sy qe nuk ndjeheshe i lire dhe cdo dite po shihje mundime ne jeten tende?
- A ishte mire kur vdekjen nuk e kujtoje dhe me u pendu harove?
- A ishte mire qe tu kerku lumturi te kesaj jete ti ndjeheshe i deshpruar, i pikelluar e jo i gezuar?

Prandaj vella dhe motër, pendohu se e sotmja shume shpejt kalon dhe te haron menjeher e ti do te shkosh para Allahut me mekate te teperta.

Mos kalo kete kohe te shtrenjte kot sepse kjo dite ka nje vlere te madhe per nje besimtare i cili kerkon falje te mekateve te tij pa nda.

* Allahu I don shume ata qe ndjehen se kane nevoje prej dikuj e Ai eshte Allahu.
* I don teper ata qe ngrihen te falin namazin duke i lene pas te gjithe punet e kesaj bote.
* I don shume ata qe ndjehen te mbrojtur nga fuqia e Allahut Bujar, qe ndjehen krenar me Allahun ne cdo hap qe e bejne.
* I don shume ata qe e permendin Ate ne vete te heshtur dhe me nje perkushtim, qe e permendin Ate ne shoqeri dhe kure shtrihen te flejne.

Allahu,Zoti yte eshte fales, e pranon pendimin e sinqerte edhe pse ai mekat mund te jete i madh sa kupa e qiellit.

Nese ti pendohesh atehere mos u frikeso por shiko zemren e cila do te tregojë se Allahu te ka meshiruar, shiko lotet e tu qe do te rrjedhin pa ndale dhe do ta veresh se Allahu te ka perqafuar me meshiren e Tij te pakufizuar.

Pendohu se cdo dite kalon shume shpejte.

Mund sot te te vije vdekja dhe te te gjeje ne nje gjendje te padeshiruar dhe atehere mos haro se Allahu nuk pranon pendim ne ate cast. Atehere Allahu nuk te meshiron vella, dhe ty oj motër, nuk te meshiron.

Mos e shkatero veten tende me kete jete se Allahu per ty ka krijuar nje Xhennet, nje vend me te mire se kjo jete. Pendohu dhe kerko meshire nga Allahu se nese vdes te shkosh ne kete vend te shkelqyer.

Kesaj jete nuk vlen ti dhurosh asnje pike loti se kjo jete eshte e frikshme dhe eshte e padrejte me ne.

Mos ia mundeso shejtanit qe prej teje te beje nje njeri te pikelluar, nje njeri qe nuk e kerkon Allahun, nje njeri qe nuk kerkon falje dhe pendim, nje njeri qe nuk i rrjedh lote prej syri.

O vella,oj motër, shume shoke dhe shoqe i ke percjelle te varret, pse nuk mendon se edhe ti ke me vdeke?
Pse nuk mendon se edhe me tej jeta vazhdon?

Pendohu vella dhe ti oj motër se e kaluara jote nuk ka kthim. Pai te vdesesh nuk ka kthim. Frikohu vella dhe oj motër se Allahu e ka denimin e ashper per ata qe nuk i ndegjojne urdherat e Tij.

Mos u be prej atyre qe jane te fundosur ne mekate, mos u be si ndonje gote e cila menjehere thyhet dhe shkaterohet por mundohu te jeshe i forte dhe ta mundish shejtanin me ndihmen e Allahut dhe atehere do te jeshe i lumtur dhe kete ta premtoje.

Tregohu i forte dhe ndjehu i perkrahur se Allahu eshte me ty o vella, oj motër eshte me ty kur ti e kerkon Ate, kur ti e lute dhe kur ndjehesh i pikelluar nga kjo bote.

- Pendohu se pendimi eshte nje meshire nga ana e Allahut.
- Pendohu...Shijo gezimin dhe shijo dashurine e paskajshme.
- Penduesi nga gabimi eshte sikur ai qe nuk ka gabime fare.
- Zoti ia pranon pendimin birit te Ademit derisa te lind dielli nga perendimi.
- Cdo bire i Ademit eshte gabimtare por me i miri prej tyre eshte ai qe pendohet.
- Pendohu dhe permende Allahun ne cdo cast.

  Shkruajti Kamer Ibishi


Coment

No comments found.