Tema

POROSIA E MUAJIT TË MËSHIRËS

POROSIA E MUAJIT TË MËSHIRËS
POROSIA E MUAJIT TË MËSHIRËS         ...

—————

Namazi im, shpëtimi im

Namazi im, shpëtimi im
  Magjistarët mund t’i bëjnë dëm dikujt vetëm me lejen e Allahut të Lartësuar Falënderimi i takon Allahut që dërgoi Pejgamberët dhe ia mësoi njerëzimit rrugën e shpëtimit, rrugën e xhenetit, e po ashtu ua tërhoqi atyre vërejtjen nga rruga e devijuar që shpie në humnerë e në ferr. Po ritregoj...

—————

Shpërblimi i shpenzimit të parave për nevojat familjare

Shpërblimi i shpenzimit të parave për nevojat familjare
  Falënderimet dhe lavdërimet i takojnë vetëm Allahut të Lartësuar. Atë e falënderojmë dhe vetëm prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje prej Allahut nga veprat tona të liga dhe nga të këqijat e epsheve tona, nuk ka dyshim se atë që e udhëzon Allahu, nuk ka kush që mund ta...

—————

Letër nga një i vdekur

Letër nga një i vdekur
A më mbani mend? Apo më keni harruar shpejt, siç harron i gjalli të vdekurin? A e mbani mend ditën kur isha së bashku me ju në Ramazanin e kaluar? Qëndroja në një nga safet e xhamisë, në ruku dhe sexhde, në namazin e teravisë qëndroja në këmbë dhe me përulje e frik-respekt. Rrija me agjëruesit, me...

—————

Ku është lumturia?

Ku është lumturia?
  Njeriu e kërkon lumturinë me të gjithë fuqinë e tij që i është dhënë, por ç’është lumturia dhe ku gjendet ajo? A është lumturia në grumbullimin e pasurisë prej ari e argjendi, në vozitjen e makinave luksoze, në ushqime e pije të ndryshme?  A është lumturia pozitë që njeriu të udhëheqë...

—————

Si ta shijoj namazin

Si ta shijoj namazin
  Si ta shijoj namazin tim,Pyetje kjo qe gjithe falesve te namazit iu intereson ta dineqe te kenaqen me namazin e tyre kur ate e falin, dhe te ben qe te ndjejsh nje kenaqesine embel gjate momenteve kur ti fale namazin tend Krijuesit te mbare gjithesise,Allahut...

—————

Cdo gabim ka pendim...

Cdo gabim ka pendim...
Vellau im, dhe motra ime, te gjithe jemi njerez dhe sigurisht se gabojme.  Jemi njerez dhe kete duhet ta kuptosh se c’do njeri gabon mirpo duhet ta keshe parasysh se njeriu i mire, i moralshem, besimtare dhe besnik ndaj urdherave te Allahut pendohet shume shpejt sepse per besimtarin e forte...

—————

Tregim i dridhshëm i Nadis: Me vuajtje deri tek kopshtet e Xhenetit

Tregim i dridhshëm i Nadis: Me vuajtje deri tek kopshtet e Xhenetit
  Ndoshta e keni harruar Nadijen, vajzën të cilën e kanë dhunuar qenët e okupatorit në burgun e keq-njohur Ebu Garibin. Të ju kujtojmë, ky është rrëfimi i saj ashtu se si ajo tregon. Ajo pas lirimit nga burgu nuk është hedhur në përqafimin e familjes së saj, ashtu siç do të kishte vepruar çdo...

—————